שלום מולה,
להלן שברירי זכרונות משנת 1941/2. כשהייתי בכיתה ד. עברו מאז 2/3 של מאה, ואינני בטוח שהפרטים נכונים.
1. למדתי בבית-החינוך לילדי עובדים על שם חיים ארלוזורוב. 3 (?) שנים מעלי למד פילון. 4 שנים מעלי למד אורי ברומברג. שניהם היו אלילי ספורט נערצים. שניהם הובילו את נבחרות כיתותיהם ב"מחניים". נערכה תחרות בין כיתה ז' לכיתה ח'. למרבה ההפתעה ניצחה כיתה ז' את כיתה ח', וזאת ללא ספק במידה רבה בזכות משחקו הטוב של פילון. אורי ברומברג, כיום אורי בר-גיא, חבר צרעה, עודנו צלול ואפשר לנסות לשאול מה הוא זוכר על אירוע זה, ובכלל על פילון. אחיו הצעיר של אורי, מיקי, שהיה אז בכיתה ו', נפל במלחמת העצמאות. אפשר להתעניין גם אצל צעירה קשטן, שהיתה אף היא בכיתתו של מיקי, מה היא זוכרת על פילון. גם היא צלולה. כתובתה:
צעירה טריפון-אבן, רח' חורב 69, מיקוד 34344, חיפה, טל' 04-8241580, דוא"ל evanstei@netvision.net.il.
2. היה לפילון ידיד-נפש בשם מויש'לה. פילון היה תלמיד מצטיין, מויש'לה היה תלמיד חלש. החליטו המורים להשאיר את מויש'לה כיתה. פילון לא הסכים. הוא לא יתן לחברו ליפול. הוא הבטיח "למשוך" את מויש'לה מעלה בלימודיו. המורים קיבלו את הבטחתו של פילון, איפשרו לו להשאיר את ידידו עימו בכיתה, ואכן פילון הצליח להביא את ידידו לדרגה לימודית שהצדיקה את עלייתו לכיתה הבאה.
3. שנתיים מעל פילון למד באותו בית-ספר אלעד פלד. עד כמה שאני יודע אף הוא עודנו צלול. וכפי ששמענו אמש, היה לו יחס מיוחד לחניכו בתנועה פילון. אני ממליץ שתפנו אליו. אם אינכם מצליחים למצוא את כתובתו בעזרת 144 או בדרך אחרת – פנו אלי, יש לי מכר משותף שיכול להנחות אותי אליו.
יישר כוחכם! ריגשת אותי מאוד.
ואשמח לשמוע מה שתעלו במגעיכם עם צעירה ואורי.
מייק לבנה, מעין ברוך.